El Ensamble TeatroPlayBack

2 de desembre, a les 19:30 h ENTRADAS Aquí

Centre Cívic Besòs / Rambla de Prim, 87 / Barcelona

En este tiempo tan especial queremos conectar contigo y darle voz y cuerpo a tus historias

Tema: Historias de Mujeres Creativas

Veuràs com les actrius i el músic fan que les teves històries cobrin vida! Un diàleg a través de l’escolta, l’art i l’intercanvi,
No t’ho perdis! Connecta’t a veure la teva història en escena!
Idioma: Castellà-Català

El Ensamble TPB va ser fundat per la actriu Nadia Zúñiga l’abril de 2018 a la ciutat de Barcelona. Una companyia formada per 7 actrius i 1 músic de diverses nacionalitats (Espanya, Regne Unit, Xile i Mèxic) La companyia la completen Laura Baker, Diana Hermoso, Xana Sousa, Thania Paulini, Noelia Madrid, Mónica Mar i Álvaro Pérez.

S’ha consolidat com a companyia especialitzada en la tècnica de Teatre Playback amb l’objectiu d’honrar les històries de el públic atorgant-los dimensió escènica, a més de facilitar a l’espectador la possibilitat de ser subjecte actiu en un procés creador.

El Ensamble TPB ha actuat al Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament (Santa Coloma, maig 2018), al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista (Santa Coloma, juny 2018), i al Festival Susurros del México Olvidado (Barcelona, novembre 2018). A més, han actuat al teatre Porta 4, als Centres Cívics Drassanes, El Sortidor i Torre Llobeta, als bars La Rubia, Tinta Roja i Espai Poètic, en espais com la Tancada Migrant, l’Ateneu Roig i la Nau Bostik, i dins de la programació de la Fira Terrassa Cooperativa. Ha participat també al Encuentro Ibérico de TPB (Salamanca 2018 i Portugal 2019). És membre de El Col·lectiu de Companyies Independents de Teatre de Catalunya.

Que passa durant una funció?

A les funcions de TPB, hi ha una conductora que actua com a mediadora entre el públic i les actrius.

Al començar la funció, el músic i les actrius es presenten amb els seus noms i emocions reals, utilitzant formes musicals, corporals i verbals.

Seguidament la conductora introdueix el tema i proposa la dinàmica de participació.
A partir d’aquí el públic explica les seves sensacions, idees, anècdotes o històries al voltant del tema i després de cada intervenció, les intèrprets fan una representació escènica cada vegada diferent i adaptada a les característiques de cada narració.

Teatre Playback en línia

Ens adaptem! Durant el confinament, el nostre grup va tenir l’oportunitat de fer funcions en línia amb públic de moltes parts del món i vam poder observar la necessitat de la gent d’expressar, entendre, pair i assumir les situacions i els canvis generats per la pandèmia.

D’aquesta manera, ens hem adonat que ara més que mai el tipus de teatre que fem pot ser un mecanisme per sanar i potenciar aquests processos socials i personals, ja que les seves característiques participatives donen al públic l’oportunitat.

Ara, en postconfinament, continuem el laboratori escènic per fer funcions híbrides presencial/virtual.

Nadia Zúñiga

Directora artística

Actriu i directora teatral mexicana. Egresada de l’Escola Nacional d’Art Teatral de Mèxic. Va formar part de La Escafandre, Teatre Playback a Mèxic i des de llavors ha desenvolupat aquesta tècnica en diversos escenaris internacionals. És col·laboradora de l’Escola Ibèrica de Teatre Playback (Espanya-Portugal).

Directora fundadora de l’Associació Intercultural Estereo Forums Teatre, dramaturga i directora de l’obra “Modou, Modou” Actriu de l’obra Mexicatas de Sergi Belbel, El camí de l’Colibrí de Laura Freijo i d’amor i altres questions de Yanina Marini a Projecte Vaca. Directora de Càsting de la pel·lícula Oblidadís, filmada a Catalunya, Espanya en 2016.

Actriu en televisió: “Si no t hagues Conegut” (TV3, Espanya) “Darrer Any” (MTV, Argos), Capadòcia 3 (HBO), “Verge Bruna” (Telemundo), “A l’caure la nit” (MGM), “Trillizas de Colors, Els Minondo,” Immobiliària “i Pacients sèries de Canal OnceTV Mèxic.

Laura Baker Actriu

Actriu britànica va estudiar teatre a Anglaterra i Postgrau en Teatre i Educació amb l’Institut del Teatre.
Ha estat involucrada en diversos projectes de teatre y cine a Barcelona. des de fa sis anys que dóna classes de teatre a infants i adolescents i també ha donat tallers de improv i teatre playback a adults. Sempre s’interessa per aprendre i ampliar les seves eines. Recentment ha fet cursos en Teràpia Gestalt i Creixement Teatral.

Mónica Mar Actriu

Actriu i directora mexicana egressada amb menció honorífica de l’Escola Nacional d’Art Teatral. Amb més de deu anys de

trajectòria internacional, s’ha especialitzat en arts de carrer i espais no convencionals cursant diverses formacions i el Màster de Creació en Arts de Carrer (FiraTàrrega 2013). Des de 2011 ha creat espectacles de carrer i site-specific amb la seves companyies Hexagrama 8, a Mèxic i Foradelugar, a Catalunya, amb la qual ha estrenat espectacles en festivals com FiraTàrrega i realitzat gires per Espanya, Polònia, Bèlgica i Luxemburg. Actriu de “Mexicatas” de Sergi Belbel.

Xana Sousa Actriu

Actriu madrilenya, va estudiar Art Dramàtic en Estudi Recabarren a Madrid. Llic. Comunicació Audiovisual a l’C.U. Villanueva, de la Universitat Complutense de Madrid. Formació a Mèxic, Madrid i Barcelona en actuació, teatre, veu, improvisació i pantomima amb professionals com: Alberto Villareal (actuació), Boris Schoemann (actuació i direcció), Laura Almela (actuació), Eduardo Recabarren (actuació), Cant i Teatre Musical (Maria Beltrán), Hebe Rossell (veu).

En 2018 Actua en a l’arxipèlag de les Margòlides, Fabra i Coats. Elenc d’Òpera Tanhausser. Va escriure Òpera Tanhausser, obra de microteatre representada en diverses sales de Barcelona. Participa en Protocol # 4 de Projecte EMPIRIC, creació interdisciplinària, Maldà Barcelona.

Diana Hermoso Actriu

Actriu i Psicòloga catalana, formadora en Teatre Teràpia des de 2009. Va iniciar els estudis en art dramàtic a l’escola de teatre i cinema “Set d’Acció” amb professionals com Roger Pera, Esteve Rovira, Ana Cases, Roberto Cairo, Silvia Molins, etc. Actualment se segueix formant amb la tècnica Meisner amb Javier Galitó Cava i en Improvisació teatral. Algunes de les obres de teatre que ha participat són “Molière s 14,21” d’Alain Chipot, “torna-la a tocar Sam “amb la Companyia Soltera busca,” 3-D Dones “de Martin Curletto,” Massager “de Cheolsung Llegeix al Festival Grec 2018. Ha treballat en diversos curtmetratges i publicitat. Té experiència en cinema com els dos llargmetratges al Festival de Sitges: “Regression” de Joan Frank Charansonnet i “Ushima Next” de Fernando Arrabal.

Noelia Madrid Actriu

Psicòloga de formació acadèmica, en formació actual com psicodramatista, i feminista de formació vital. ORIGINÀRIA DE SALAMANCA. Va formar part de la companyia de Teatre Playback Entrespejos de Salamanca fins a l’any 2017, i amb el qual va realitzar diverses funcions cada any. Així mateix, va estar formant-se a l’Escola espanyola de Teatre Playback Entrespejos-Teatre aplicat. Durant aquests anys va entrenar el paper com Actriu de Teatre Playback, i el rol com Conductora. Ha participat en les dues trobades de Teatre Espontani i Playback que s’han realitzat durant aquest temps. Durant l’any 2016 – 2017 va realitzar formació de Teatre Social amb l’Associació Electra Teatre Universitari impartida pel docent i actor Alberto Bases.

Thania Paulinni Actriu

Actriu, docent i yogini. Egresada de l’Escola Nacional d’Art Teatral a Mèxic. Diplomada com a professora de ioga especialitat asthangay vinyasa ioga. Cofundadora del grup mexicà interdisciplinari col·lectiu Chipotle. El seu treball escènic es caracteritza per la combinació de aquestes disciplines, teatre i ioga, fent èmfasi en la importància de l’actor entrenat. Egresada del Màster de creació en arts de carrer de la Universitat de Lleida. Ha destacat com actriu en diversos muntatges. en cinema independent ha participat en produccions com “Diumenge 7” i “Amor maternal “Corredor”. Està diplomada i certificada com

professora de Ioga per la Federació Mexicana de Ioga. Actriu de l’obra “Mexicatas” de Sergi Belbel.

Álvaro Pérez Músico

Músic i improvisador teatral XILÈ, Psicòleg I Coach Ontològic Certificat, ESPECIALISTA EN integrar eines i tècniques artístiques per a capacitacions i tallers orientats al desenvolupament personal. Compositor i intèrpret de música per les obres de teatre “Nits de Sang”, dirigida per Francisca Castell, Companyia la Rosa I “Projecte Medea” “dirigida per Bernadeta Bordagorry amb la qual va ser guanyador al premi millor” realització musical “al VII Festival per a nous directors teatrals de la Universitat de Xile. Àmplia trajectòria en Desenvolupament organitzacional a Xile, Amèrica del Sud i Europa. Dotze anys d’experiència com a psicòleg clínic, deu anys com a Consultor Organitzacional i vuit anys com a Coach. Especialista en programes d’enfortiment de competències personals i d’equips de treball amb metodologies creatives i integrals.